2020-12-12 10:06:21• hírek • Bede Emőke

Decemberi hajrában a Segíts te is Egyesület

A szatmári Segíts te is Egyesület ebben a koronavírus által beárnyékolt időszakban sem tétlenkedik: Mikuláskor több tucat gyermek arcára sikerült mosolyt csalni egy-egy ajándékcsomag által, most pedig már azon munkálkodnak, hogy az egyesület által pártfogolt családok karácsonyát is szebbé tehessék.

Pop Leila, a Segíts te is vezetője először is arról számolt be nagy örömmel szerkesztőségünknek, hogy Mikulás alkalmával sikerült meglepni az egyesület által pártfogolt családokban élő gyermekeket. Ehhez az egyesület kasszájába érkezett, nem túl nagy összeget és egy, a Communitas Alapítványhoz benyújtott sikeres pályázat révén nyert támogatást használták fel, és mondanunk sem kell, a gyerekek mindenhol nagy örömmel fogadták a váratlan ajándékcsomagot. Mi több, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. segítségével minden család részére fertőtlenítőt és maszkokat is oszthattak, illetve ugyanennek a lehetőségnek köszönhetően az egyesület irodájának felszerelése is bővítésre került. 



Leila ugyanakkor azt is elmesélte szerkesztőségünknek, hogy nem csak a gyerekeket, hanem őt is több meglepetés érte az elmúlt időszakban. Először is három anyuka fogott össze, akik a barátaik segítségével 10 családnak elegendő tartós élelmiszerrel kopogtattak be az egyesület ajtaján, majd nem sokkal később egy külföldről hazatérő fiatalember is hasonló mennyiségű adománnyal jelentkezett. E csomagokat természetesen ki kell pótolni, hiszen a családoknak tisztító- és tisztálkodási szerekre is szükségük van, viszont e két felajánlás hatalmas segítséget jelentett a téli ünnepkör előtti készületekben.




Szerencsére a cipősdoboz akció is egészen sikeresnek mutatkozik, hiszen szép számban gyűltek már ilyen jellegű ajándékok is. A legkisebbek részére szánt meglepetések terén már egészen jól áll az egyesület, viszont a 12-től 17 éves korig terjedő korosztály számára továbbra is zajlik a gyűjtés. „Ami viszont különösen fájó, hogy a jelenlegi helyzet miatt le kellett mondanunk a karácsonyváró foglalkozásokról. Régóta nem találkoztunk a gyerekekkel, Szigetlankán is nagyon hiányzunk a tiszteletes úrnak és a közösségnek is, mi több, maguk a gyermekek is mondják, hogy milyen jó volna már újra együtt, a pénteki foglalkozásokon” – mondta el Leila.



Azon kérdésünkre, hogy hogyan vészelik át ezt a mindenki számára nehéz időszakot az egyesület által pártfogolt családok, a Segíts te is vezetője elárulta, bizony ők is keményen megsínylik a pandémiát. Szerencsére nem egészségügyi problémákra kell gondolni, hanem arra, hogy sok anyukának nincs lehetősége most dolgozni, mely komoly bevételkiesést jelent a családnak. Sokan pizzériákban vagy gyorséttermekben dolgoztak, ám mint tudjuk, a vendéglátóiparban szinte teljesen megállt az élet, ugyanakkor az online oktatás miatt otthon levő gyermekekre is vigyázni kell, így több esetben is az édesapa maradt az egyetlen kenyérkereső. Különösen nehéz helyzetbe pedig azok kerültek, akik albérletben élnek, hiszen nem csak a mindennapi betevőt, de a bérleti díjat is elő kell teremteni.


Annak érdekében, hogy egyetlen gyermek se feküdjön le éhesen, Leila jelenleg minden erejével azon van, hogy minél több tartós élelmiszert gyűjtsön. Ammennyiben ön is úgy gondolja, hogy egy-két kiszolgáltatott helyzetben élő családnak szebbé tenné a karácsonyát, akkor mindenképp keresse fel a Segíts te is Egyesület Facebook-csoportját, ahol amellett, hogy megtalálhatja Leila elérhetőségeit, a feltöltött fényképek által arról is meggyőződhet, hogy valóban jó helyre került az ön által felajánlott segítség.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: